مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:21778 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:24

يك مسلمان چگونه مي تواند، دچار لغزش يا تسليم هواي نفس نشود؟
براي مبارزه با گناه و هواهاي نفساني، رعايت چند نكته لازم است: الف) كوچك نشمردن هيچ گناهي، هر چند به نظر صغيره باشد. ب) عزم جدي و آهنين بر ترك معصيت و مراقبت جدي و دائمي نسبت به تمام افعال. ج) شرط كردن با خدا مبني بر ترك معصيت و از او استعانت جستن. د) هرگاه فكر گناه و وسوسه آن به ذهن آمد، بلافاصله آن را از لوح ذهن خارج كردن و توجه خود را به خدا و امور شريفه مشغول داشتن. جديت و موفقيت در اين امر پيروزي بزرگي است و در واقع دفع دشمن (شيطان نفس)، از همان خاكريز اول است. قرآن مجيد در وصف پارسايان مي فرمايد: {A{/Bإِنَّ اَلَّذِينَ اِتَّقَوْا إِذا مَسَّهُمْ طائِفٌ مِنَ اَلشَّيْطانِ تَذَكَّرُوا فَإِذا هُمْ مُبْصِرُونَ {w1-12w}{I7:201I}/}A}؛{M پرهيزگاران چون گرفتار وسوسه شيطان شوند، همان دم متذكر (ياد خدا) شده و بصيرت يابندM}»، {V(اعراف، آيه 201)V}. ه) مطالعه پيوسته و تفكر پيرامون عوالم پس از مرگ و احوال برزخ و قيامت و ترس جدي از عواقب سوء و وخيم گناه. در اين رابطه مطالعه كتاب هايي پيرامون معاد، حداقل روزي نيم ساعت، بسيار نافع و لازم است. براي آگاهي بيشتر ر . ك : معاد، شهيد دستغيب. و) خود را همواره در محضر حق تعالي دانستن و او را به يقين در همه حال مراقب و بيناي به افعال خود نگريستن و برقرار كردن ارتباط پيوسته و قلبي با او، قرائت قرآن همه روزه پس از نماز صبح و نيز خواندن دعاهاي ايام هفته و نماز شب و... ز) توجه به چهره كريه و زشت واقعي سيئات. ح) براي ترك معاصي لازم است در بسياري از موارد انسان از مكروهات و چه بسا از برخي مباحات نيز چشم پوشد تا او را به انجام زشتي ها نزديك نسازد. ط) در حد ممكن دوري جستن از مكان ها و شرايطي كه آدمي را به گناه ترغيب مي نمايد. نيز از تنهايي، بيكاري و خواب زياد پرهيز كردن. ي) تقويت اراده از طريق ورزش، هفته اي يك روز روزه گرفتن، استقبال از فعاليت هاي سخت و دشوار و... ك) محاسبه نفس همه روزه و در صورت رخداد خطا، خود را محاكمه و توبيخ نمودن و بلافاصله استغفار كردن. در اين رابطه از شيوه كاربردي جزوه «محاسبة النفس» استفاده كنيد. در اين رابطه جدولي تنظيم نموده و هر شب اعمال نامطلوب خود را با ذكر تعداد موارد، در آن ثبت كنيد. سپس در ستون ديگري شرح اقدامات متقابل خود را براي ترك گناه بنويسيد و همواره آن عوامل را تقويت نماييد تا ستون كردارهاي ناشايست، نمره صفر را نشان دهد. تا چهل روز به دقت اين شيوه را مطابق جدول ضميمه ادامه دهيد و در صورت امكان، نتيجه را براي ما ارسال داريد. ل) مطالعه پيرامون زندگي پارسايان و زاهدان و مطالعه كتاب هاي اخلاقي و... م) نشست و برخاست با انسان هاي خدا ترس و با ايمان، شركت در جلسات ديني و... . از طرف ديگر سالك سبيل حق، نيازمند توفيق و دستگيري و مراقبت است. از اين رو به چند نكته تأكيد مي شود: 1- التزام به احكام شريعت در همه مراحل. 2- همراهي با استاد. 3- پالايش نفس از رذايل. 4- استعانت از خدا و توسل به اهل بيت(ع). 5- عزم و اراده قوي و پايدار.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.